סיגלית פרל - תראי אותך
29 Sep
29Sep



להתמודד עם סרטן השד דרך עדשת המצלמה
 צילום יכול לעזור בתהליך קבלת הגוף והשינויים שבו בהתמודדות עם סרטן השד ולהקל על תחושת הריחוק מהגוף שמשתנה בתקופת ההתמודדות עם סרטן השד.

הקדמה 
ההתמודדות עם סרטן השד היא מסע רווי אתגרים, פיזיים ורגשיים כאחד. הגוף, שעובר שינויים קיצוניים בעקבות טיפולים כימותרפיים, הקרנות ולעיתים ניתוחים כואבים, הופך להיות מקור לחששות, בושה ופחדים. 
אך דווקא במקומות האלו, הצילום ופוטותרפיה יכולים להוות כלים עוצמתיים לתהליך הריפוי – כלי שבאמצעותו האישה יכולה לראות את עצמה מחדש, להשיב לעצמה את הביטחון ולהתחבר מחדש לנשיות שלה. כצלמת ומנחת פוטותרפיה, יש לי הזכות ללוות נשים במסע הזה. במאמר זה אשתף כיצד צילום במהלך ההתמודדות עם סרטן השד יכול לעזור לא רק בתהליך של קבלת הגוף, אלא גם בהבנתו מחדש, דרך חוויות של שחרור, חמלה וקבלה עצמית ואראה באמצעות סיפור אישי של אחת הנשים שליוויתי. השינויים הגופניים והדימוי העצמי במהלך ההתמודדות הטיפולים לסרטן השד מביאים עמם שינויים דרסטיים במראה החיצוני של הגוף. נשירת שיער, ניתוחים לכריתת שד, צלקות ועוד, כל אלה יכולים להשפיע על האופן שבו האישה תופסת את עצמה ואת גופה. 
הקשיים האלה אינם רק פיזיים – הם גם רגשיים ומנטליים, ולעיתים קרובות יוצרים תחושות של התרחקות מהגוף ושל אובדן תחושת זהות ונשיות. 
צילום בתהליך ההתמודדות הוא לא רק אקט טכני של תיעוד. הוא יכול להוות מראה רגשית שעוזרת לנשים להיפגש עם השינוי ולא להדחיק אותו. דרך עדשת המצלמה, אני מאפשרת לנשים לראות את היופי שבשינוי, להתחבר מחדש לעצמן, ולראות את עצמן כפי שהן – חזקות, נשיות, ואמיצות.
הנשיות קיימת בך גם בתקופת ההתמודדות עם מחלת הסרטן.

פוטותרפיה ככלי לריפוי 
בפוטותרפיה, הצילום הופך לכלי טיפולי משמעותי בעבודה על קבלה עצמית, חיבור מחודש לגוף ובנייה מחדש של דימוי עצמי חיובי. התהליך שאני יוצרת עם כל אישה הוא תהליך רגיש ומותאם אישית, שבו השיחה והצילום משולבים יחד, כאשר המטרה המרכזית היא שהאישה תוכל "לראות ולהיראות" – לא רק בעיני עצמה אלא גם בעיני העולם. במהלך הסשנים, אני מעודדת נשים להביט על עצמן בעיניים רכות ומכילות, לזהות את העוצמות שלהן ולאמן את העיניים להסתכל מזווית אחרת על עצמינו, דווקא ברגעי החולשה, ולהשתמש בצילום ככלי להבנת השינוי שעברו ולהשלמה עמו. האינטראקציה בין הצלמת למצולמת, כאשר היא מתבצעת ברגישות ובפתיחות, יוצרת מרחב שבו אפשר להשתחרר מהמסיכות ולהתמודד עם התחושות המורכבות שמתלוות לתהליך. 

איך צילום תומך בקבלה עצמית אחרי ניתוחים וטיפולים
 לנשים שעוברות טיפולים וניתוחים כמו כריתת שד, קבלת הגוף מחדש היא אתגר עצום. הגוף שאותו הכירו משתנה – ולעיתים זהו שינוי שנראה בלתי הפיך. דווקא שם, הצילום יכול לעזור. במפגשים שאני עורכת, אני מאפשרת לנשים להסתכל על גופן במבט חדש – לא כמקור לבושה או חוסר נוחות, אלא כעדות לעוצמה שלהן ולמאבק שהן עברו. נשים רבות שחוו את התהליך איתי מספרות שהמפגש עם המצלמה עוזר להן להתחבר מחדש לגופן, ולעיתים אף לראשונה, הן רואות את היופי שבהן ואת הנשיות שלא ראו קודם, גם לאחר השינוי הפיזי. 
איך נראה תהליך פוטותרפי לנשים המתמודדות עם סרטן השד? 
במהלך המפגשים, אני יוצרת מרחב בטוח ונוח, שבו כל אישה מרגישה שהיא יכולה להביע את עצמה בחופשיות. אנו מתחילות בשיחה אישית, שמטרתה להבין מה האישה מרגישה כלפי גופה באותו רגע ואילו חששות או ציפיות יש לה מהתהליך. השיח הזה הוא קריטי – הוא מאפשר לי להתאים את חוויית הצילום לצרכים ולרגשות שלה. לאחר השיחה, אנו עוברות לשלב הצילום, שבו האישה יכולה לבחור את רמת החשיפה הנוחה לה. אין חובה להצטלם בעירום או לחשוף חלקים מהגוף אם זה לא מרגיש נכון. המטרה היא שהאישה תרגיש נינוחה ובטוחה, ותוכל לראות את עצמה בעדשה בצורה שתעצים אותה. 
מה נשים מרוויחות מתהליך הפוטותרפיה? 
הפוטותרפיה לא עוסקת רק במראה החיצוני אלא במהות של קבלה עצמית, שחרור והעצמה. נשים רבות שמתמודדות עם סרטן השד נאלצות לעבור תהליכים קשים ומורכבים שגורמים להן להרגיש רחוקות מהמראה הקודם שלהן או מתחושת הנשיות שהייתה להן. דרך הצילום, הן יכולות להסתכל פנימה ולהבין שמראה חיצוני הוא רק חלק קטן מהתמונה הכוללת. זהו מסע פנימי של ריפוי שבו הן לומדות לקבל ולאהוב את הגוף שלהן כפי שהוא עכשיו – חזק, עוצמתי, ונשי. זהו תהליך שבו המצלמה הופכת לכלי שמאפשר להן לא רק לראות את השינויים, אלא גם להתגאות בהם.

לסיכום ההתמודדות עם סרטן השד היא מסע של התמודדות עם שינויים – פיזיים, רגשיים ונפשיים. הצילום, כחלק מהתהליך הזה, מאפשר לנשים להסתכל על השינויים האלו בעיניים חדשות, לחוות תהליך של ריפוי דרך העדשה, ולהתחבר מחדש אל עצמן ואל הגוף שלהן. בעיני, הצילום הוא לא רק דרך לתעד את הגוף, אלא גם דרך לעזור לנשים לראות את עצמן כפי שהן – אמיצות, חזקות ויפות – ולגלות מחדש את הנשיות שלהן, בדיוק כפי שהן היום. 
לקריאה נוספת על מקרה אישי https://www.facebook.com/share/p/cBWeYsQwUS46Xtmn/

סרטן השד, התמודדות עם סרטן השד, פוטותרפיה לנשים, דימוי גוף אחרי כימותרפיה, קבלת הגוף לאחר ניתוח כריתת שד, תמיכה רגשית בזמן סרטן, צילום לנשים לאחר טיפולים, העצמה נשית  דרך צילום, ריפוי מנטלי ופיזי דרך צילום



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.